A Detonator 44.03 után letölthető a Catalyst 3.4 is

A driver elérhető Windows 98 és Millennium, illetve Windows 2000 és XP operációs rendszerek alá egyaránt. Az ATI optimalizálta a DivX-lejátszást, a Smartgart-funkciót, így az esetleg megváltoztatott AGP-beállítások mellett is stabilan futnak majd a Radeon videokártyák. A színkezelést új felhasználói profillal és "Hot-Keys" lehetőséggel egészítették ki. Helyet kapott a Catalyst 3.4-ben egy regisztrációs modul is, amellyel egy 30 napig használható ATI-terméktámogatást vehetünk igénybe.



Az ATI a teljesítménynövekedést elsősorban az élsimítás és az anizotropikus szűrők területén ígéri. A DirectX 9-kompatibilis chipek élsimítás nélkül is 8 százalékkal jobban teljesítenek az új Catalyst-verzióval a 3D Mark 2003 alatt, bekapcsolt élsimítás mellett pedig a teljesítménynövekedés akár 15 százalék is lehet. Optimalizálták a Shader-teljesítményt is, míg az anozotropikus filterek használatakor a videokártyák teljesítménye 3-32 százalékkal javulhat.

A "nem-szintetikus" játékokban is - mint amilyen például az Unreal Tournament 2003 - a javulás mértéke 18 százalék körüli. Egyes OpenGL-játékok 5, míg a Serious Sam 2-es 14 százalékkal gyorsabban futhat az új driverrel. Természetesen az ATI kijavított számos más hibát is.

Letölthető az ATi driver oldaláról.

Azóta történt

Előzmények