A Linuxot is védi a VirusBuster

A VirusBuster idén ősszel két olyan új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszer alatt futó vállalati fájlszerverek és linuxos munkaállomások számára nyújtanak átfogó, állandó védelmet. A szoftvercég úgy látja, hogy e nyílt forrású rendszerek elsősorban gazdaságosságuknak és megbízhatóságuknak köszönhetően egyre népszerűbbek már nemcsak a szerverek, hanem a kliensek esetében is. E piaci trendeket szem előtt tartva döntött úgy a magyar vállalat, hogy a korábbinál szélesebb ügyfélkört megcélozva piacra bocsátja a Linux és FreeBSD operációs rendszer alatt futó vírusvédelmi megoldásait.

„A különböző rövid távú előrejelzések szerint pár éven belül a Linux lehet a vezető szerver-operációsrendszer, így az erre fejlesztett vírusvédelmi megoldások is egyre inkább előtérbe fognak kerülni. Reméljük, hogy a piac minél hamarabb igazolni fogja döntésünk helyességét” – mondta Bozsó Julianna, a VirusBuster ügyvezető igazgatója.

A Linux és FreeBSD operációs rendszer alatt futó VirusBuster for Linux és VirusBuster for FreeBSD vírusvédelmi alkalmazásokat elsősorban az adattároló rendszerekben található vírusfertőzések felismerésére és eltávolítására fejlesztette ki a cég, a linuxos változat azonban a munkaállomások átfogó vírusvédelmére is jó alternatíva lehet. Mindkét megoldás állandó védelmet nyújt a vírusokkal és férgekkel, valamint a reklám-, kém- és trójai programokkal szemben.

A két termék a VirusBuster saját fejlesztésű keresőmotorjára épül, automatikusan frissíti vírusadatbázisát és naplózza a különböző eseményeket (például vírusriasztás, adatbázis-frissítés). A cég e szoftverek mellé is teljes körű szakmai támogatást nyújt magyar és angol nyelven, a nap 24 órájában.

Azóta történt

Előzmények