A mai lányok a plazmatévére kattannak

Egy most közzétett felmérés szerint menthetetlenül elavult a 60 évvel ezelőtt született – és Marilyn Monroe által híressé tett – musicalsláger, a Gyémánt a lányok legjobb barátja, a mai lányok ugyanis inkább bolondulnak a plazmatévéért, mint az ékszerekért. Az amerikai Oxygen Network nőknek szóló és nők által működtetett televíziós csatorna megbízásából készült közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a nők ma már legalább olyan affinitást mutatnak a technika újdonságai iránt és legalább olyan jól boldogulnak az új kütyükkel, mint a férfiak – írja a Reuters.

Az 1400, 15 és 49 év közötti nő és 700 – ugyanebbe a korcsoportba tartozó – férfi megkérdezésével végzett vizsgálat szerint a nők átlagosan 6,6 elektronikus készüléket birtokolnak (a férfiaknál ez a szám 6,9), és négyötödük számára teljesen magától értetődő ezek használata. A megkérdezett nők 46 százaléka még a számítógépen előforduló hibák megoldását is maga végzi.

A vizsgálat szerint a nők 77 százaléka, ha választhatna, nem gyémántnyakláncot, hanem inkább egy új plazmatévét szeretne, 56 százalék pedig egy floridai nyaralásnál is előbbre valónak gondolja a tévét. Még a cipők is súlyos vereséget szenvedtek: a nők 86 százaléka jobban vágyik digitális fényképezőgépre, mint márkás lábbelire.

Azóta történt

Előzmények