A Microsoft univerzális TV-szoftvert készít

A redmondi vállalat próbálkozásai a Set-Top-Box-ok és a digitális televíziózás illetve televíziók területén nem voltak eddig túl emlékezetesek. Ezen a nem túl rózsás helyzeten akar most változtatni a társaság a Microsoft TV Foundation Edition nevű termékkel, amely digitális Set-Top-Box-okat éppúgy vezérelhet majd, mint ahogy futhat akár egy kábeltelevíziós szerveren is.

A szoftver lehetővé teszi, hogy a kábeltelevíziók filmeket, elektronikus tv-műsorújságokat, híroldalakat és interaktív reklámokat sugározhassanak vele. A Microsoft a termékek széles palettáját akarja kínálni, az egyszerű modellektől a csúcskészülékekig bezárólag. Persze számos gyártó azonnal lecsapott a redmondiak új találmányára. A Motorola például a TV Foundation megjelenésekor kereken öt különböző Set-Top-Box-ot kínál majd.

A TV Foundation terepe a Microsofthoz erősen kötődő - két évvel ezelőtt a redmondi vállalattól tőkeinjekcióban részesülő - amerikai Comcast kábeltelevízió lesz. A társaságnak nyújtott támogatás egyébként pont arra volt jó, hogy a Comcast átvehesse az AT&T-től a kábeltelevíziós hálózatait, és mindezt az előtt, hogy az AOL Time Warner megkaparinthatta volna azokat. Azóta a Comcast-részvények öt százalékát a Microsoft birtokolja.

Azóta történt

Előzmények