Újabb súlyos hackertámadás érte az Acer rendszereit

Idén ez már a második eset – ezúttal indiai ügyfelek millióit érinti a támadás, amely során 60 GB bizalmas adatot loptak el.

Komoly hackertámadás érte az Acer szervereit, amelynek eredményeképp fontos üzleti információkat loptak el, több millió ügyfél érintett.

A jelentések szerint az Acer indiai, értékesítés utáni rendszereit érte a támadás. Ez már a második hatalmas kibertámadás a tajvani vállalat ellen idén.

A támadást a Desorden hackercsoport vállalta magára, és azt állítja: 60 GB tartalmat lopott, többek között ügyfelekről, vállalati adatokról, érzékeny fiókokról, pénzügyi és auditálási adatokról. Az Acer indiai kereskedőinek belépési adatait is ellopták. A támadók kijelentették: megadják a lehetőséget az Acer számára, hogy hitelesítsék az adatokat és támadást.

A Privacy Affairs megvizsgálta a nyilvánosan közzétett adatokat, 10 ezer ember adataiból válogattak, és minden érintett embert el is értek. A hackerek azt állítják, hogy több millió ügyfél bizalmas adatait odaadják pénzért cserébe.


[+]

Az Acer megerősítette, hogy támadás érte a rendszereiket Indiában, amelynek észlelését követően aktiválták a biztonsági protokollokat, majd teljes ellenőrzésbe kezdtek. Minden érintettet értesítenek a történtekről, továbbá a hatóságokkal is felvették a kapcsolatot. A működést és az üzletmenet folytonosságát nem érinti a támadás.

A Desorden ebben a hónapban már a harmadik nagyszabású adatlopását hajtotta végre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények