Adathordozó-háború: hírek a frontról

Könnyen lehet, hogy a hagyományos adattárolási módszereket leváltani szándékozó konkurens Blu-ray és HD-DVD szabványok küzdelméből egy nevető harmadik, a Maxell holografikus tárolási eljárása fog győztesként kikerülni. Az új – várhatóan 2006 végén sorozatgyártásba kerülő – technológia ugyanis akár 300 gigabájtot is képes tárolni egyetlen lemezen, de a kapacitás később akár 1,6 terabájtra is nőhet. Erről olvashatunk a hazi-mozi.hu cikkében, és ez lesz a témája a radiocafé keddi technoMÁNIA műsorának is.

Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, az IT.news fórumán keresztül most is közvetlenül lesz lehetőségük beleszólni a műsorba, és kérdéseket feltenni a műsorvezetők által meghívott vendégnek, Matuska Józsefnek a. Gurunak, a hazi-mozi.hu főszerkesztőjének, a téma egyik szakértőjének. A jövő adattárolását feltáró beszélgetés 18.30 órai kezdettel hallgatható majd a radiocafé frekvenciáján, a 98.6-on, illetve online a radiocafe.hu honlapon keresztül.

Azóta történt

  • Ezer gigabájt egyetlen korongon

    Bár a közeli jövő még a HD DVD és a Blu-ray párharcáról szól, már feltűnt a holografikus lemez is.

  • Csúszik a HD DVD

    A Toshiba a másolásvédelem miatt kényszerül várni.

  • Fogyasztói jogaink a téma

    Múlt heti cikkünk nyomán ma este előben kérdezhetnek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársától a radiocafé műsorában.