Megjelent az Adobe Photoshop Elements 7 és az Adobe Premiere Elements 7

Az Adobe Systems bejelentette, hogy megjelentek az otthoni felhasználóknak szánt kép-, illetve videoszerkesztő szoftverek, az Adobe Photoshop Elements 7 és az Adobe Premiere Elements 7 Windowsra készült új verziói. A két alkalmazás közötti szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a felhasználó kihasználja a nagy teljesítményű kép- és videoszerkesztő eszközöket, így diavetítéseket, különböző effektusokat és számtalan tematikus anyagot hozhat létre.

Doug Mack, az Adobe fogyasztói és üzemeltetett megoldásokért felelős alelnöke és vezérigazgatója szerint nem kell profinak lennie a felhasználónak, hogy e szoftverekkel azonnal kiváló eredményeket érjen el: a Photoshop Elements olyan hatékony eszközöket tartalmaz, amelyekkel pillanatok alatt hibátlan képeket lehet előállítani, a Premiere Elements 7 pedig olyan, Hollywoodban is használt technológiai megoldásokat kínál, amelyekkel a kezdő felhasználók is villámgyorsan igényes, akár a YouTube videomegosztón is közzétehető filmeket készíthetnek a nyers videoanyagokból.

A Photoshop Elementsben az új Smart Brush eszközzel az effektusok egyetlen lépésben alkalmazhatóak a kívánt helyen, a Photomerge technológiára épülő Scene Cleaner eszközzel pedig tökéletes képek építhetőek fel, hiszen könnyedén eltüntethetőek vele a kompozíciót zavaró elemek a képről.

A Premiere Elements 7 új verziója a VCHD formátumot is támogatja, és már az importálás során automatikusan elemzi és Smart Tag címkékkel látja el a videofelvételeket. A Smart Tag címkék révén a felvétel minőségével, a képkockán szereplő arcok számával, a hanggal és egyéb részletekkel kapcsolatos információk rögzíthetők az adott képkocka minél gyorsabb megtalálása érdekében. Az InstantMovie funkció segítségével a videofelvételekre egyszerűen ráhúzhatóak a témák, például a születésnapi, esküvői vagy extrém sporthoz kapcsolódó filmekhez készült elemek. Az új Videomerge funkcióval pedig a maszkoláshoz hasonló effektusok hozhatóak létre, például automatikusan elhelyezhető egy ember egy tetszőleges filmjelenetben.

Mindkét program kapható külön, illetve szoftvercsomagban is. Az Adobe Photoshop Elements 7 és az Adobe Premiere Elements 7 Windowsra készült verziói 2008 októberétől kaphatók majd a viszonteladóknál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények