Amerika 30 országgal karöltve küzdene a zsarolóvírusok és a kiberbűnözés ellen

A kiberbűnözés és a zsarolóvírusok miatt tartana 30 országot érintő találkozót az amerikai Fehér Ház.

Joe Biden amerikai elnök tájékoztatója szerint amerikai biztonsági tanácsadók összesen 30 országból hívnak meg politikusokat ebben a hónapban egy találkozóra, hogy a kiberbűnözés és a zsarolóvírusok egyre nagyobb veszélyeiről tanácskozzanak.

Egy online beszélgetést is tartanak majd a tájékoztató szerint, amiben a hatósági együttműködésre és a kriptovaluták illegális használatára koncentrálnak.

A jelentések szerint a Biden-kormány az utóbbi hónapok kibertámadásait követően már kiemelt szinten foglalkozik a kiberbiztonsággal.

Az amerikai vezetés azt reméli, hogy a Counter-Ransomware Initiative informális csoport segít fokozni a diplomáciai együttműködést Oroszországgal, a NATO-val és a G7-tel is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nagy találkozón mely országok vesznek majd részt, illetve az mikor esedékes. Egy szóvivő szerint azonban kiemelt figyelmet fordítanak majd a virtuális pénzek váltságdíjként való használatának problémájára. A zsarolóvírusokkal dolgozók ellen nyomozásokat kezdenének, és előállítanák az illetőket.

Azóta történt

Előzmények