Újabb hadiipari céget alázott meg az Anonymous

Az Anonymous újabb akcióval jelentkezett: augusztus 18-án a megszokott helyen, a Pastebin oldalán jelentették be, hogy nyilvánosságra hoznak egygigabájtnyi adatot, melyet az amerikai hadsereg és rendőrség egyik beszállítójától, a pilóta nélküli, főként megfigyelésre és felderítésre használt Shadowhawk repülőgépeket gyártó Vanguard Defense Industriestól (VDI) szereztek meg.

vanguard

A közlemény szerint a csomagban privát e-mailek és egyéb dokumentumok találhatóak, melyek a VDI alelnökéhez, Richard T. Garciához köthetőek – jelenlegi pozíciójának elfoglalása előtt a nyomozóirodánál 25 évet eltöltő Garcia az FBI Los Angeles-i irodájában dolgozott igazgatóhelyettesként, illetve a Shell olajtársaság biztonsági főnöke volt. A közzétett dokumentumok között belső megbeszélések feljegyzései, szerződések, vázlatok, nyilvánosságra nem hozott megállapodások találhatóak, de vannak személyes információk más VDI-alkalmazottakról, illetve bizalmas iratok is akadnak, melyek a terrorellenes tevékenységekkel kapcsolatosak. A tájékoztató kitér arra, hogy miért is épp Garciát pécézték ki maguknak az aktivisták: az alelnök ugyanis vezetőségi tag az Anonymous szimpatizánsai által különösen nem kedvelt, már kétszer sikeresen megtámadott InfraGard nevű szervezetnél, melyet azért hoztak létre, hogy az FBI és a kormány egyéb szervezetei, valamint a magáncégek közötti kapcsolattartást menedzselje.

A közlemény végén az „anonok” újra kijelentik: nem állnak le, folytatják a támadásokat és bizalmas anyagok nyilvánosságra hozatalát.

Azóta történt

Előzmények