Sarokba szorította a Huawei az Apple-t Kínában

A Huawei olyan nagy versenyt teremtett az Apple számára Kínában, hogy utóbbi érezhetően csökkentette az országban az iPhone-ok árait.

Viszonylag ritkán van rá példa, hogy az Apple maga akciózza le érezhető mértékben az iPhone mobiljait, Kínában azonban rövid időn belül már másodjára kényszerül erre.

A jelentések szerint a hivatalos kínai partnereknél akár 318 dollárnak megfelelő összeggel is lecsökkentette az Apple az iPhone-ok árait. A lépésre azért volt szükség, mert a kínai piacon a felsőkategóriában egyre nagyobb versenyt generálnak a helyi riválisok, főleg a Huawei.

A mostani akciók még a februárinál is jelentősebbek, a legnagyobb kedvezmény az 1 TB-os iPhone 15 Pro Maxre jár, de többre is igen jelentős az akció.

A Huawei a múlt hónapban mutatta be a csúcsot jelentő, új Pura 70 mobiljait.

Az Apple februári akciója a jelentések szerint segítette beindítani a lelassult kínai eladásokat, ugyanis míg 2024 első két hónapjában az Apple mobilos eladásai 37 százalékot zuhantak Kínában, addig márciusban már 12 százalékos növekedést tapasztaltak (a CAICT adatai alapján).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények