Automata hálózatfelügyelet a GFI-től

A GFI a héten kiadta automatizált szerver- és hálózatfelügyeleti szoftverének, a Network Server Monitornak legújabb, hatodik verzióját. A program folyamatosan és egyidejűleg figyeli a hálózatban lévő összes Windows és Linux szerver, munkaállomás és egyéb hálózati eszköz (router stb.) működését, tetszőleges jellemzőit, változóit, és hibák vagy szabálytalanságok esetén automatikusan értesíti a rendszeradminisztrátorokat. Így a rendszergazda a GFI Network Server Monitor segítségével előbb értesül az ilyen rendkívüli eseményekről, mintsem hogy a felhasználói – vagy főnökei – észrevennék.

Hiba esetén automatikus e-mail, személyhívó vagy sms-üzenetet küld, valamint be lehet állítani helyreállító intézkedések elvégzésére is – például az adott gép vagy szolgáltatás újraindítása, vagy szkriptfájl futtatása. Az Exchange, ISA, SQL és webszerverek monitorozásához szükséges figyeléseket a termék gyárilag tartalmazza.
A Network Server Monitor valós időben ellenőrzi az adott szolgáltatás állapotát és nem a szolgáltatás által generált eseménynaplókból von le következtetéseket. Mindezek mellett a rendszergazda helyszíntől függetlenül ellenőrizheti menedzselt hálózatát, mert a termék Remote Web Monitor elnevezésű része a hálózat adatait képes mind normál böngészőre, mind pedig mobiltelefonokra és egyéb hordozható eszközökre optimalizált formátumban megjeleníteni.

A GFI Network Server Monitor használata kliensoldali szoftver telepítését nem igényli. A termék ajánlott végfelhasználói ára 10 szerveres licenc esetén 425 euró, míg az unlimited verzió 1750 euró, ingyenes, teljes értékű próbaverziója pedig letölthető a gyártó honlapjáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GFI

Azóta történt

Előzmények