Az európai szoftvercégek állják a sarat az USA-val szemben

Hirdetés

Az európai szoftvercégek tavaly 3,3 milliárd eurót fordítottak kutatási és fejlesztési célokra, 63 százalékkal többet, mint a megelőző évben, s 38 ezer embert alkalmaznak e feladatok ellátására – áll a Truffle Capital és a Syntec Informatique által készített rendes évi jelentésben.

A 100 legfontosabb szoftvervállalat listáját összeállító felmérés szerint a legdinamikusabban fejlesztők cégek élcsapata nem változott: csakúgy, mint tavaly, az SAP, a Sage, a Dassault Systems és a Business Objects áll a rangsor elején. Bernard-Louis Roques, a Truffle Capital részéről úgy véli, örvendetes ez a hír, mivel azt jelzi, hogy lelassult az elmúlt tíz évet jellemző agyelszívás, felpörgött az európai szoftverfejlesztés, s az iparág az EU gazdaságának egyik húzóágazata lehet.

Habár az amerikai vállalatok roppant agresszívan terjeszkednek Európában, az itteni szoftvercégek tavalyi 22 milliárd eurós bevétele, ami 2,5 milliárd euró profitot hozott nekik, világgazdasági összehasonlításban is jó eredmény – kommentálta az adatokat Jean-Pierre Brulard, a Syntec Informatique elnöke.

Azóta történt

Előzmények