Ballmer: a Windows Phone-hoz nem kell tudósnak lenni

San Franciscóban rendezték a Web 2.0 elnevezésű konferenciának, melynek egyik legérdekesebb pontja a Microsoft elnök-vezérigazgatójának, Steve Ballmernek a beszéde volt a Windows Phone 7 operációs rendszerről. A vezető elmondta, hogy karácsonyig megérkeznek majd az erre épülő új készülékek, melyek stabilizálni fogják a platform helyzetét és megverhetik a konkurenciát, azaz az iPhone-t és az Androidra épülő eszközöket.

Ballmer szerint az új készülékek pont olyan jól megtervezettek és attraktívak, mint amennyire az Apple okostelefonja. A redmondi vállalat felismerte, hogy az emberek szép eszközökre vágynak és ebből adódóan az ilyesmire fogékony célcsoportra lőttek. „Az Androiddal szemben az a legnagyobb előnyünk, hogy nem kell számítógép-tudósnak lenni a Windows Phone használatához” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „az olcsóbb készülékek androidos modellek lesznek, úgyhogy muszáj lesz megnéznünk, miként csökkenthetnénk az eszközeink árát.”

Stephen Elop (Nokia) és Steve Ballmer a korábbi megállapodásuk idején
Stephen Elop (Nokia) és Steve Ballmer a szövetség megkötésekor

A fentiekkel szinte biztos, hogy Ballmer az új Windows Phone-ra épülő Nokia készülékekre gondolt, de attól sem zárkózott el egyértelműen, hogy a Microsoft a jövőben saját készüléket is gyártson. Mikor ezzel kapcsolatban kérdezték, csak annyit mondott, hogy „a hardveres innováció lehetővé tételén” dolgoznak. Amikor újra megkérdezték egy esetleges Microsoft telefonnal kapcsolatban, mindig csak ezt ismételgette. A cégvezető szerint egyébként sikerült legyőzniük a Google-t a felhőre épülő szolgáltatások területén, a Windows 8 megjelenésével pedig tovább fognak erősödni.

Azóta történt

Előzmények