Biztonsági javítás miatt fagy az Explorer

Hirdetés

December 11-én jelent meg az a biztonsági hibákat javító patch, amely a Windows-felhasználók egy csoportja szerint stabilitási hibákat okoz az Internet Explorerben. A szoftvervállalat szokásos foltozó keddi csomagjának részeként érkező, MS07-069-es számot viselő átfogó frissítés a böngésző számos ismert sebezhetőségét küszöböli ki.

De – az interneten megjelent panaszok tanúsága szerint – valami mást is csinál. Sok felhasználó számolt be arról, hogy Windows XP-n a böngésző 6-os és 7-es, Vistán pedig a 7-es változata a patch telepítését követően megbízhatatlanná vált, és bizonyos oldalak betöltésekor hibaüzenettel leáll vagy egyszerűen figyelmeztetés nélkül lefagy. A Microsoft most vizsgálja, hogy a javítás összefügg-e ezekkel az újonnan előkerült hibákkal.

A felhasználók visszajelzései szerint addig is megjavítható az Explorer a patch manuális törlésével. Ehhez a Vezérlőpulton a „Programok telepítése és törlése” ablakot kell megnyitni, majd az ott megjelenő listán a „Windows Internet Explorer 7 biztonsági frissítés – KB942615” tételt kell eltávolítani.

Azóta történt

Előzmények