Biztonságosabb ADSL-t kínál az Invitel

Az azonos nevű vírusirtó szoftvert fejlesztő VirusBuster Kft. megállapodást kötött Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatójával. A megállapodás értelmében az Invitel az új ADSL-előfizetőinek ingyenesen biztosítja a VirusBuster vírusvédelmi szoftvert. A vírusirtó programmal kombinált ADSL-csomagok és a háttértámogatás jelenleg a lakossági ügyfelek és a mikrovállalkozások számára érhető el, de cég tervei között szerepel, hogy a közeljövőben az újonnan szerződő kisvállalkozások részére is felkínálja a lehetőséget, így a munkaállomás-védelem mellett komplett hálózati védelmi megoldásokkal is megjelenik majd a piacon.

Amint arról többször beszámoltunk, a VirusBustert korábban – a Microsoft „Eredeti Windows, valódi előny” programjának keretében – ingyenesen tölthették le és használhatták egy éven át a jogtiszta Windowst birtokló felhasználók is. A redmondiak magyar leányvállalatának honlapján azonban immár nem szerepel ez az ajánlat, noha hosszú időn át az egyik legnépszerűbb volt.

Az Invitel egyben nemrég megállapodott a filter:max Kft.-vel is a MessageLabs e-mail biztonsági szolgáltatásának havidíjas konstrukcióban történő értékesítéséről. Az elsősorban önálló levelezőszerverrel rendelkező céges ügyfeleknek kínált NetPartner Filter egy kihelyezett spam- és vírusszűrő, amely a vállalati levelezés védelmét biztosítja. Mivel a szolgáltatást távolról nyújtják, sem a telepítéssel, sem a karbantartással nem kell vesződnie a megrendelőnek. A kiadott közlemény szerint a filter:max pénz-visszafizetési garanciát vállal arra, hogy egyetlen vírus sem jut át a rendszeren.

Azóta történt

Előzmények