Készülnek az 5G-s magánhálózatok

A BT és az Ericsson közös erővel kezd 5G-s magánhálózatok kiépítésébe.

A BT telekomcég és az Ericsson több milliárd fontos megállapodást kötött arról, hogy Nagy-Britanniában közös erővel kezdik meg a cégek számára az 5G-s magánhálózatok kiépítését.

A vállalatok így gyorsan és biztonságosan telepíthetnek IoT-s eszközöket vagy más technológiákat is. Alapvetően a nyilvános 5G-vel azonos a hálózat, de a csatlakozás csak bizonyos eszközöknek, helyen lehetséges, például egy gyárban vagy kampuszon.

Az Ericsson a hálózatok telepítését és működtetését is segíti, valamint alkalmazásokkal is ellátja azokat. Többek között egy nagy kikötőbe is telepítettek már ilyen hálózatot, amelynek hatására a működési hatékonyság javult, a folyamatok pedig optimalizáltabbak lettek a cégek szerint.

A későbbiekben mindenféle területen alkalmaznák megoldásaikat, gyárakban, AR-alapú távoli karbantartáshoz, videós AI-elemzéshez, drónos vizsgálatokhoz. Az 5G-t az egészségügyben, gyártásban, szállítmányozásban, logisztika terén, bevásárlóközpontokban, kikötőkben és stadionokban is elérhetőbbé tennék.

Azóta történt

Előzmények