Chat és e-mail egyben

A tavaly meglehetős mély válságba keveredett Yahoo! aktivitása a jelek szerint jelentős mértékben megnőtt, igyekeznek a versenytársakkal szembeni lemaradásukat behozni. Az elmúlt napokban jelentették be a Pipes nevű szolgáltatás elindítását, a barcelonai távközlési konferenciára is új kínálattal érkeztek meg, s most egy apró, ám érdekes innovációt kínálnak a felhasználóknak.

Hétfőn tették közzé, hogy a cég – mely a világ egyik legnagyobb forgalmú e-mail szolgáltatója – levelezőprogramjába beépítette az azonnali üzenetküldő szolgáltatást is. Az online kapcsolattartás két legelterjedtebb formájának egy platformon belüli kínálata első látásra okos ötletnek tűnik, hiszen a felhasználónak nem kell felváltva két programot használnia egy adott kapcsolat létrehozásakor. A Yahoo! kínálta, egyelőre béta-verziójú szolgáltatásban elegendő a böngésző használata, s amikor a felhasználó behívja postafiókja kezelőfelületét, egy kattintással ugyanitt folytathat online beszélgetést is – s e módszernek köszönhetően nem kell letölteni, telepíteni és konfigurálni egy külön üzenetküldő programot.


Chatmail

John Kremer, a Yahoo Mail vezetője úgy véli, kezdeményezésükkel hidat vertek a kétféle kommunikációs forma közé, s a kombinált postafiókok azok számára is elérhetővé teszik a chatelést, akik eddig nem használták vagy idegenkedtek tőle.

A Yahoo nem áll egyedül e módszer alkalmazásával, a Google is beépítette a Google Talk üzenetküldőt a G-mailbe, bár a Yahoo megoldása kidolgozottabbnak tűnik.

Azóta történt

Előzmények