Elindult az új csúcskereső, a Zippy

Szeptember 6-án indult, s azóta is kiválóan működik, de csak most került a figyelem középpontjába az új metakereső, a Zippy. A szolgáltatást egy régi „szaki”, a keresőoptimalizálásban jártas Dave Naylor üzemelteti.


Az oldal dizájnja egyszerű, könnyen áttekinthető, a Technoratira emlékeztető felületen nem nehéz eligazodni, s az első alkalommal idelátogatót kiváló segítő-bevezető oldalak támogatják. Az alap keresőfunkció a Google, a Yahoo!, az MSN és az Ask találataira épül. Az összehasonlító keresésnél rangsorolva kapjuk meg a találatokat, mellettük roppant áttekinthetően, különböző színekkel jelezve férhetünk hozzá a különböző kiegészítő információkhoz (a doménről, az IP-ről, a Google PagenRank, az Alexa rank stb.).


A doméninformációs szolgáltatásnál megkapjuk a legfontosabb száz találatot, szerverinformációkat, a szövegről szóló információkat stb.

Az oldal a keresőoptimalizáláshoz nyújt segédletet, így számtalan – néha fölöslegesnek tűnő – információt is tartalmaz, a nem szakemberek számára rengeteg apró meglepetéssel is szolgál, s belépett az ilyen típusú szolgáltatások sorába, nem is az utolsó helyen.

Azóta történt