Google Glass: amíg a készlet tart

A Google április közepén egyetlen napig minden amerikai lakos számára lehetővé tette egy Glass vásárlását, most pedig úgy döntöttek, hogy mindenféle időkorlát nélkül bocsátják áruba az időközben felhalmozott raktárkészletet. Hogy nagyságrendileg mekkora mennyiségről van szó, azt nem részletezték. Sajnos az eltelt egy hónap alatt egy fontos kitétel nem változott, a vásárlónak még mindig amerikai lakosnak kell lennie, a vállalat hivatalosan továbbra sem vesz fel senkit az Explorer programba más országokból.

A Google szerint az egy hónappal ezelőtti akcióra annyira nagy volt az érdeklődés, hogy még az egy nap eltelte előtt majdnem teljesen elfogyott a készlet. Mára azonban újratöltötték a raktárakat, így a következő hónapokban terveik szerint jelentősen kibővítik majd a Glass bétatesztelők táborát – például szemészekkel, szakácsokkal, sportolókkal, online kereskedőkkel, hogy a visszajelzések alapján még tovább csiszolhassák az eszközt a tényleges kiskereskedelmi megjelenés előtt.

Azóta történt

  • A katonákat is érdeklik az okosszemüvegek

    Az amerikai Pentagon, a Microsoft és egy speciális fejlesztésű eszköz viszonyáról csak meg nem erősített információk láttak napvilágot, de könnyen lehet, hogy erős versenytársat kap a Google Glass.

  • Négy bázisát zárja be a Google

    Google Glass Store nyitott már Los Angelesben, San Franciscoban, New Yorkban és Londonban is. Most megválnak az összestől. Inkább az online értékesítésre fókuszálnak.

Előzmények

  • Glass Hack Budapest

    Budapesten május végén szoftverfejlesztők, designerek, művészek valamint üzletfejlesztők mérik össze tudásukat az okosszemüveg-alkalmazások fejlesztése területén.

  • A Google elárulja, milyen helyzetekben nem érdemes használni a Glasst

    Kiderül például, hogy ketrecharc előtt érdemes levenni, de ha a romantikus vacsora közben sem bírjuk megállni, hogy partnerünk dekoltázsa felé kacsintgassunk, inkább ilyenkor is tegyük el.