Ügyesebb lett a Google képkeresője

A Google képkeresője alapértelmezés szerint ömlesztve adja a keresőszóra a találatokat, nem tesz különbséget a kép tartalma alapján. Igaz, a speciális keresés használatával már szűrhetünk néhány fontos szempont szerint (hírekkel kapcsolatos tartalom, portrék, fotótartalom, illetve képméret, színmód és fájltípus), de a speciális keresés használata kissé nehézkes.

Ezen a problémán kívántak segíteni a Google fejlesztői, s a hét végén bejelentették, hogy kiemelték a keresőoldalra a filtereket, s most már legördülő menük segítségével szűrhetünk. Az egyelőre még csak az angol nyelvű keresőfelületen használható szolgáltatás segítségével négyféle képméret adható meg, illetve a hírekkel kapcsolatos tartalom, a portrék és a fotótartalom mellett külön rákereshetünk a rajzokra, valamint a clip art típusú képekre is.

Google image search

Google image search

Google image search

Google image search

Azóta történt

  • Elindította magyar híroldalát a Google

    A hazai kiadás egyelőre béta-állapotban van. Körülbelül 200 hírforrás anyagaiból algoritmus szűri ki a fontosnak tartott sztorikat.

  • Támad a Microsoft Bing

    Új keresőjét mega-reklámkampánnyal fogja népszerűsíteni a cég. Kérdés, hogy a Google-ön nevelkedett felhasználók egyáltalán átszoktathatók-e bármi másra.

Előzmények