A Google állítólag szuperolcsó táblagépet dob piacra

Egy tajvani forrás meg nem erősített információira hivatkozva a Digitimes tudósítói nagy vihart kavaró pletykát indítottak útjára a szaksajtóban, ugyanis Aaron Lee és Adam Hwang azt állítják rövid hírükben, hogy a Google és a tajvani Quanta még az idei év utolsó negyedévében piacra lépnek egy különlegesen olcsó, 99 dollárba kerülő Nexus tablettel.

Habár a tábla a Nexus nevet viseli, ezt a készüléket a Google állítólag nem a Nexus 7-et fejlesztő Asusszal készíti, hanem a fő termékvonaltól elválasztva, külön. A tudósítás szerint a gép egy egymagos ARM-processzort tartalmaz, melyet a kínai székhelyű WonderMedia Technologies fejlesztett.

Habár bizonyosan vannak új termékek készülőben, a Cnet figyelmeztet rá, hogy a Digitimes hasonló szintű múlt havi értesülései sem bizonyultak teljesen helytállónak, akkor ugyanis azt állították, hogy a Google az Asusszal fejleszt két alsókategóriás táblagépet, egy 99, illetve egy 199 dollárosat. Ám egy, az Asusnál dolgozó forrás tagadta, hogy ilyesmin dolgoznának.

Annyi bizonyos, hogy a Google már kiküldte az újságíróknak a meghívókat egy október 29-ei termékbemutatóra, viszont a legtöbben inkább az új, nagyobb tudású és drágább Nexus megjelenésével kapcsolják ezt össze.

Azóta történt

Előzmények