A Hungaroton szerint nagy üzlet az iTunes

A Hungaroton idén tavasszal kezdte meg archív és már forgalomban lévő kínálatának digitalizálását. Elsőként a legrégebbi és különleges felvételek konvertálása történt meg, majd ezt követte a különösen keresett és népszerű albumok feldolgozása. Ezzel egy időben öt kontinensre kiterjedően kezdte meg a cég az értékesítést az Apple iTunes zeneáruházában a Magyarországon már digitális forgalomban lévő albumok felvételeivel.

„Nagy örömmel jelenthetem be, hogy kevesebb mint fél év után az iTunes közönsége immár több mint ezer Hungaroton-felvételt is megtalál szinte minden zenei műfajból” – mondta Hollós Máté, a Hungarton Records Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy jelenleg a klasszikus zenei felvételek adják a letöltések többségét.

Az elmúlt fél év tapasztalata alapján a Hungaroton állítja: a nemzetközi értékesítés csak az iTunes áruházban értékében már most meghaladja a magyar letöltések teljes forgalmát, illetve exponenciálisan, havonta több mint 30 százalékkal emelkedik. Az eddigi vásárlók és vásárlások 42 százaléka az Egyesült Államokból, 38 százaléka az Európai Unióból érkezik, a fennmaradó forgalomban egyenlő arányban Japán, Kanada és Ausztrália osztozik – közölte a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények