Ingyenes Wi-Fi-t indítanak a Fülöp-szigeteken

Ingyenes Wi-Fi-t indít a Fülöp-szigetek a települések felén még az idei évben, a tervek szerint pedig 2016 végére országos lefedettséget szeretnének elérni, ezzel kényszerítve a szolgáltatókat az alacsonyabb díjszabás alkalmazására.

Az évente mintegy 32 millió dolláros kiadást jelentő intézkedés hatására az iskolák, kórházak, repterek, parkok környezetében lesz elérhető az ingyenes internet. A Fülöp-szigeteken jelenleg 18 dollárt is elkérnek az 1 megabites elérésért havonta, ami jóval drágább, mint a globális átlag, ami 5 dollár az IDC adatai szerint.


[+]

Nem lesz sebességbajnok az ingyenes hálózat, ennek 256 kbps a tervezett áteresztőképessége, de célja nem is a HD streamek megtekintése, hanem a szolgáltatók árainak letörése. Arra mindenesetre elég lesz, hogy a lakosok böngésszenek az interneten, vagy a Facebook szolgáltatásait használják.

Hogy lehessen mihez viszonyítani, a Bloomberg megemlíti, Szingapúrban 2006-ban indult ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás, ez ma 2 megabites sebességre képes, azaz nyolcszor gyorsabb a Fülöp-szigeteken tervezettnél.

Azóta történt

  • Németországba visszatérhet az ingyenes Wi-Fi

    Nem tehető felelőssé a felhasználók által elkövetett jogsértésekért az ingyenes Wi-Fi-t biztosító étterem vagy szálloda.

  • A színésznő, aki feltalálta a Wi-Fit

    Ma ünnepeljük a százegyedik születésnapját Hedy Lamarrnak, akinek köszönheti a világ a ma használt rádiós vezérlések alapjául szolgáló technológiát.

  • 50 Mbit/s-es ingyen Wi-Fit ad a Telekom

    Az alap csomag Magyarország 2000 településén, a prémium pedig a világ 20 országában, közel 20 millió hotspotra történő csatlakozást tesz lehetővé.

Előzmények