Az IE 8 is támogatja a pornó módot

Az egyik legérdekesebb funkció, ami végül kimaradt a Firefox 3-ból, a gyakran csak „pornó mód”-ként emlegetett privát böngészés. Jelenleg az egyetlen olyan böngésző, amely alapból támogatja ezt az üzemmódot, az Apple Safari, de úgy tűnik, a Microsoft is hasonló funkciót tervez az Internet Explorer 8-ba építeni, legalábbis erre utal a szoftvercég két védjegykérelme.

Július 30-án a redmondi székhelyű szoftveróriás a Cleartracks és Inprivate nevekre adott be védjegybejegyzési kérelmet. Az előbbi egy olyan megoldás elnevezése, amely a böngészőben internetezés után törli a böngészési előzményeket, a másik pedig egy olyané, amely letiltja az előzmények és az ideiglenes fájlok mentését, valamint figyelmeztet, ha illetéktelenül próbálnak meg adatokat tárolni az internethasználatról, továbbá lehetőséget ad a mások által hozzáférhető böngészési információk meghatározására.

Habár a privát böngészés valószínűleg a legtöbb internetező számára a pornóoldalakon tett látogatások nyomainak eltüntetésével egyenértékű, azért más esetekben is hasznos lehet. A Firefoxot fejlesztő Mozilla szerint például olyankor, amikor az internetezők egészségügyi problémáikról keresnek információkat, vagy szeretteik elől szeretnék eltitkolni egy-egy meglepetés részleteit. Mindenesetre nem valószínű, hogy az Internet Explorer 8 a meglepetések titkos szervezésének lehetősége miatt lesz majd népszerű.

Azóta történt

Előzmények