Internet helyett humora van a kis falunak

Még a mobil is alig működik, vezetékes hálózat sincs, mégis rendszeresen használják a Wikipédiát, Ebay-t, a Facebookot és RRS-t.

Az elmúlt 10-12 évben jelentős mértékben csökkent Civitacampomarano lakosságának létszáma. A Dél-olaszországi falucskában ma már csak mintegy 400 ember él, 2004-ben még 600 fölötti lélekszámmal büszkélkedhettek. Az egykori nemesi birtok két látványossága a kastély és a templom volt, míg a főleg idősek lakta település úgy nem döntött, hogy Vágási Feriként beszáll az internetbe.


(Forrás: www.bianoshock.com) [+]

Bár vezetékes világhálóról nem is álmodhatnak és a mobilok is csak némi noszogatásra fognak jelet, a falusiak aktívan használják az internet szolgáltatásait. A helyieknek ugyanis remek a humoruk, úgyhogy a kisboltból Ebay lett, a gyógyszertárból Avast Antivirus, a telefonfülke a WhatsApp megfelelője, a faluvégi utcai pad pedig a Tinder.

Mindenük megvan Mindenük megvan Mindenük megvan Mindenük megvan
Mindenük megvan (Forrás: www.bianoshock.com)[+]

A híres olasz fotóművész, Fra Bianoschock készítette a képeket a faluról, amelyikben nem állt meg az idő, a kocsmában a Google és a YouTube, az utcán pedig RSS feed és Facebook is található, az egyik idős hölgy pedig, a mindent tudó Wikipédia megtestesítője. A képek mögött egyfajta társadalomkritika is érezhető, érdemes megállni ezeket nézegetve és egy pillanatra elgondolkodni, hogyan változott meg az életünk az elmúlt 10-20 évben.

Azóta történt

Előzmények