Kamu levél riogat az iWiW-en

Ma egy újabb hamis körlevél indult útjára a legnépszerűbb hazai közösségi portálon, az iWiW-en. A T-Online Magyarország nevében küldött hoaxban Simó György vezérigazgató arra kéri a felhasználókat, hogy minden ismerősüknek továbbítsák az üzenetet, hogy a szolgáltató így kiszűrhesse az inaktív felhasználókat. A levél szerint ezzel jelentősen gyorsítható lenne az oldal válaszideje, és a kikapcsolt funkciókat is újra lehetne aktiválni. A körlevelekre jellemző módon az üzenet jutalmat is kilátásba helyez azoknak, akik nagy számban továbbítják: minden 50 elküldött levél után egy meghívó jár – ígérik.

A T-Online közleményt adott ki, melyben cáfolja a körlevél eredetiségét, és egyben arra kéri az internetezőket, hogy a levelet ne továbbítsák ismerőseiknek. A levél azon állítása, amely szerint az utóbbi időben a szolgáltatás sebessége lelassult és sok funkció nem elérhető, szintén nem igaz, ahogy az sem, hogy az iWiW-en az üzemeltetők regisztrálnák a felhasználók által egymásnak elküldött leveleket, ezáltal nyomon követve az iWiW-tagok levelezését – áll a közleményben. A T-Online a felhasználókat érintő híreket – ahogy eddig is – a továbbiakban is az iWiW kezdőlapján fogja nyilvánosságra hozni. Ezen jelenleg a hamis körlevélre figyelmeztető üzenet olvasható.

Amint az ismert, a T-Online nemrég közel 4 millió euróért vásárolta meg a közösségi portált. Az akvizíció híre vitákat szított az iWiW-tagok körében, többek között annak kapcsán, hogy vajon nem él-e majd vissza a birtokába került értékes adatbázissal az internetszolgáltató.

Azóta történt

  • iWiW-láz-csillapító

    Olvasónk helyére teszi a szerinte erősen túlértékelt oldalt. Webkettes spanyolviasz vagy fapados öszvérmegoldás?

  • Megint van meghívó az iWiW-en

    A T-Online folyamatosan bővíti a szerverparkot, folyamatosan válnak elérhetővé a korábban parkolópályára tett szolgáltatások.

Előzmények