Letölthető a COBIT informatikai szabálykönyv új verziója


Az IT Governance Institute (ITGI) bejelentette az igazgatók, vállalati vezetők és menedzserek számára az informatikai alkalmazások hozzáadott értékének növelését és a velük kapcsolatos kockázatok csökkentését elősegítő, általánosan elfogadott és nemzetközileg is mérvadónak tekintett COBIT (Control Objectives for Information and related Technology) informatikai szabályozási keretelvgyűjtemény legújabb verziója, a COBIT 4.1 kiadását. Az új verzió a COBIT 4.0 kifinomultabb változata, és alkalmas a korábbi verzióikkal már elvégzett feladatok feljavítására.

A Sarbanes-Oxley és más nemzetközileg elfogadott szabványokhoz való igazodás eszközeként általánosan alkalmazott COBIT előfutára volt a világszerte bevezetés alatt álló szabályozási rendelkezéseknek. A 15 éves kutatási, valamint nemzetközi informatikai és üzleti szakemberek közötti együttműködésre visszatekintő termék olyan nemzetközi szintű összesítő keretelveket fektet le, amelyek integrálják magukban az összes lényegesebb nemzetközi informatikai technológiai szabványt, beleértve az ITIL, CMMI és ISO17799 szabványokat is. A keretelvek legújabb verziója ingyenesen letölthető az ITGI nonprofit szervezet honlapjáról a www.itgi.org cím alatt.

Az IT Governance Institute (ITGI) szervezetet 1998-ban hozta létre az ISACA (Information Systems Audit and Control Association) a nemzetközi együttműködés megteremtése céljából a vállalati informatikai rendszerek irányítási szabványainak kidolgozására. Az ITGI dolgozta ki a COBIT és Val IT eljárásokat.

Előzmények