Letölthető az ingyenes AVG vírusirtó új változata

A Grisoft oldaláról letölthető az AVG vírusirtó ingyenes verziójának 7.5-ös kiadása. A szabadon használható változat nem tartalmaz időkorlátot, és vírusfelismerési és -eltávolítási képessége azonos az egy hónappal ezelőtt bemutatott kereskedelmi változatéval, amelytől a nonstop terméktámogatás magától értetődő hiánya mellett alapvetően csak néhány kényelmi és beállítási funkcióban különbözik.

A cseh szoftvercég legfrissebb kémprogramirtója, az AVG Anti-Spyware 7.5 is hozzáférhető ingyenes változatban. Ez a kereskedelmi verzióval ellentétben nem frissíti magát automatikusan, nem ad kernelszintű és valós idejű védelmet, de más tekintetben ugyanazt a funkcionalitást nyújtja.

A Grisoft közleménye szerint az AVG 7.5 ingyenes változatának megjelenésével megszűnik a korábbi, 7.1-es kiadás támogatása. Ehhez a jövő év január 15-éig jelennek még meg frissítések, azaz legfeljebb eddig ésszerű halogatni a frissítést. Az ingyenes AVG programokat kizárólag otthoni környezetben, háztartásonként legfeljebb egy, üzleti célra nem használt számítógépen lehet jogszerűen futtatni.

Azóta történt

Előzmények