Már magyarul is elérhető a Channel9, a Microsoft szakmai blogja

Hirdetés

Ma hivatalosan is elindult a Channel9 Magyarország, a Microsoft által támogatott szakmai csatorna, melynek angol változata az informatika iránt érdeklődők számára már évek óta ismert lehet. Az oldal az induláskor, 2004-ben még csak a Microsoft fejlesztői számára biztosított kommunikációs platformot, hiszen eredetileg azért hozták létre, mert a redmondi fejlesztők felismerték annak a szükségszerűségét, hogy fizikailag egymástól távol dolgozó mérnököknek és IT-szakembereknek szükségük van a gyors és hatékony eszmecserére. Mára a korábban belső kommunikációra használt platform nyílt webhellyé vált, a „csatornán” bárki megjelenhet, kifejtheti véleményét és megoszthatja ötleteit a többi érdeklődővel, s mint a működtetők jelzik szándékaikat: „a Channel9 a közvetlen dialógusról szól, célja, hogy a Microsoftot és a vele kapcsolatban lévő szervezeteket az őszinte, tényszerű hangvételre ösztönözze”.

Az oldal hazai működtetői mai közleményükben kifejtették, hogy a Channel9 magyarországi verziója nem „kicsinyített mása” az eredeti platformnak. Az átfogó, globális kérdések mellett itt kívánnak fórumot teremteni a mély szakmai eszmecserének, hogy „a termékmegjelenés előtti időszaktól kezdve az adaptáció folyamatát, annak nehézségeit és a szóba jöhető megoldásokat megismerhessék a hazai fejlesztők, technológiai döntéshozók, egyetemi hallgatók és a hobbifejlesztők egyaránt, s így platformot biztosítsanak egy aktív fejlesztői közösség alapjainak megteremtésére”. (Itt azért felhívnám a figyelmet arra, amire a mai közlemény is kitér érintőlegesen: az oldal videóit csak azok láthatják, akik telepítik a Microsoft Silverlight 1.0-t!)


Bátorfi Zsolt a Channel9 Magyarország küldetésnyilatkozatát ismerteti

A jövendőbeli műsorkínálatról annyit tudni, hogy a Channel9 magyar verziójában hetente tesznek közzé videókat, az ötpercestől egészen az egy órás terjedelműig. Az oldal, hagyományaihoz híven, sokféle műfajt kínál hiszen kötetlen beszélgetés, demó, moderált kerekasztal-beszélgetések egyaránt bekerülnek a tartalomjegyzékbe, s a publikált tartalmak RSS-csatornákon is elérhetőek. A magyar szerkesztők a közeljövőben audiotartalmak (híradó, interjú stb.) közzétételét is tervezik, amelyeket a látogatók közvetlenül letölthetnek majd a hordozható médialejátszókra.

Azóta történt

Előzmények