Már megjelenése előtt hiánycikk a PlayStation 3

Bár csak november 17-én kerül piacra a Sony PlayStation 3 játékkonzolja az Egyesült Államokban, a türelmetlenebb vásárlók tegnap már megrendelhették a régóta várt masinát a legnagyobb amerikai videojáték-kereskedelmi lánc, a GameStop/EB Games boltjaiban. Azonban az előrendelési akciót néhány órán belül le is zárták, mert a szűkös készleteket szinte azonnal elkapkodták. Mint a cég később közölte: a legtöbb üzlet mindössze nyolc készüléket kap majd a premier napjára, csupán néhány nagyobb boltba jut ennek a mennyiségnek a duplája. Bár azt nem árulták el, hogy az internetes boltnak hány gépet különítettek el, ott is gyorsan elfogyott a készlet.

A vásárlóknak az akció során 100 dollár foglalót kellett letenniük azért, hogy az elsők között vihessék haza a csodamasinát. Sokan azonban nem ezért rendelték meg a PlayStation 3-at, hanem azért, hogy vásárlási garanciájukat csinos haszonnal továbbadhassák az eBay-en. Az aukciós portálon már tegnap feltűntek az első konzolok, melyek azonnali ára 1200 és 2500 dollár között mozog. Ez jóval több az amúgy is rémisztő, 600 dolláros bolti árnál.

Mivel a bemutató napjára a Sony mindössze 400 000 PlayStation 3-at szállít az Egyesült Államokba, borítékolható volt, hogy az új gép kezdetben ugyanúgy hiánycikk lesz, mint az Xbox 360 egy évvel ezelőtt. A gyártási problémák okolhatók azért is, hogy a PAL normát használó régiókban – Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és az ausztráliai–csendes-óceáni régióban – 2007 márciusára halasztotta a premiert a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények