Megtanult magyarul a Dell

Már magyar nyelven is olvasható a világ legnagyobb számítógépgyártójaként számon tartott Dell weboldala. „Egészen a közelmúltig a hazai Dell-felhasználók a cég honlapjának csak bizonyos részeit olvashatták magyar nyelven. A weboldal a magyar tartalom helyenkénti hiánya okán csak részben nyújtott megfelelő mennyiségű információt az érdeklődők számára. Éppen ezért döntött úgy [a cég], hogy a www.dell.com honlap közel teljes tartalmát, illetve valamennyi, itthon megvásárolható termék ismertetőjét hozzáférhetővé teszi magyar nyelven is” – indokolta a magyarítást Damján Tamás, a hazai leányvállalat vezetője.

A magyar nyelvű honlap fejlesztése 500 órát vett igénybe, a több mint 200 ezer szavas tartalom lefordítása 16 hétig tartott. Ennek eredménye, hogy ma 149 Dell-termék ismertetőjét olvashatják anyanyelvükön a hazai vásárlók. A vállalat tervei szerint a későbbiekben az igény szerint összeállított számítógépes rendszerek megrendelésével is bővülni fog a honlap.

Mivel a Dell Magyarországon – szemben a közvetlen értékesítésre építő amerikai modellel – üzleti partnereken keresztül forgalmazza termékeit, az oldalon az árak nincsenek feltüntetve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

  • Nem volt meggyőző a Dell

    Bár a részvényárfolyam emelkedett, a kételyeket nem sikerült elhessegetni a harmadik negyedéves jelentéssel.

  • Megbukott a Dell vezérigazgatója

    Rollinst teszik felelőssé az elmúlt évek lassuló növekedéséért. De az elemzők nem remélnek sokat a régi-új vezértől sem.

Előzmények