AI-gombot tett a billentyűzetre a Microsoft

Könnyű lesz előhívni a chatbotot az új AI-gombbal, amit a billentyűzetre rakott a Microsoft.

Az utóbbi 30 év talán legnagyobb változását indítja el a windowsos gépek billentyűzeteinél a Microsoft: egy AI-gombot tesz ezekre.

A windowsos billentyűzetek új AI-gombja a redmondi cég Copilot szolgáltatását hívja elő. Ez egy újabb lépcső ahhoz, hogy at AI beépüljön az összes technológiai termékbe (nem mellesleg hiába nem lesz ott a CES-en az OpenAI, a jelentések szerint minden cég és újdonság az AI körül forog majd, elképesztő mennyiségű AI-újítás és együttműködés jön, annak ellenére, hogy a szakemberek szerint még mindig kérdés; hajlandóak-e az emberek felárat fizetni ezekért a funkciókért).


[+]

A Microsoft ezzel nagy lépést tesz az AI-képes PC-k korszakába is. Az újabb, fejlettebb chipekkel szerelt gépek ráadásul az appokat és nagy nyelvi modelleken helyben tudják futtatni, nem a felhőben.

Az ágazat abban bízik, hogy az AI PC-k nagy lökést adhatnak a szektornak, a Canalys elemzői szerint ezen gépek iránti kereslet 2025-től gyorsulhat fel. Az AI-gombos Windows 11-es PC-k első verzióit mindenesetre már a CES-en megmutatják. A következő Surface készülékek is kapnak ilyet.

Azóta történt

Előzmények