Letölthető az IE9 legújabb verziója

A Microsoft weboldaláról mától letölthető a vállalat következő generációs böngészőjének, az Internet Explorer 9-nek (IE9) a Platform Preview 3-as verziója. Az új változatban a legfőbb újdonságának (a cég szerint bejelentett még szigorúbb szabványkövetés mellett) az számít, hogy a böngészők számára is kihasználhatóvá teszi a videokártyák netezés közben eddig szunnyadó erejét, a hardveres gyorsítást.

A Microsoft közleménye megemlíti, hogy az NVIDIA-val és az AMD-vel folytatott közös munkának köszönhetően a böngésző futtatása ezentúl nem csupán a processzoron múlik, hanem besegít a villámgyors számítási sebességre képes grafikus kártya is. A videók megjelenítésének és a hang- és zenelejátszás hardveres gyorsításának bevezetése révén újabb lehetőségek nyílnak meg a webes fejlesztők előtt.

Az IE9 Platform Preview 3 sokat fejlődött a JavaScript-teljesítmény és a webes szabványok területén is. A Webkit.org SunSpider tesztjét például a Platform Preview 2-höz képest 25%-kal gyorsabban, mindössze 347 ms alatt teljesítette, megelőzve ezzel a Firefox legújabb kiadását is.

Az eddig kétmilliószor letöltött IE9 legújabb, Platform Preview 3-as verziója letölthető a cég weboldaláról. Az IE9 feltelepíthető a meglevő IE6/IE7/IE8 böngészők mellé, nem írja felül azokat, hibátlanul futnak egymás mellett is. A böngésző mellett harmincnál is több demóprogram található az oldalon, amelyek segítségével a konkurensekkel is összevethető az IE9 teljesítménye.

Azóta történt

Előzmények