Letölthető az Internet Explorer 8 első bétája

A Microsoft tegnap a Las Vegasban rendezett MIX08 konferencián bejelentette, hogy internetes böngészőjük legújabb változata, az Internet Explorer 8 béta 1 elérhető mindenki számára, így az érdeklődők és a fejlesztők ellenőrizhetik, hogy a sok ígéretből mi fog teljesülni az új verzióban.

A konferencián tartott tájékoztató szerint a fejlesztők elsődleges célja volt, hogy olyan böngészőt készítsenek, mely támogatja azokat a standardokat, melyek elterjedtek a webfejlesztésben, s ez a tesztváltozat is inkább a fejlesztőket célozta meg, a számukra hoz új eszközöket és lehetőségeket az IE 8 (CSS 2.1 támogatás, HTML-hibakereső stb.). A fogyasztói verzió a most bemutatott bétától némileg el fog térni, de nem komoly mértékben – mondta az egyik mérnök, Matthew Lepsen a programot bemutató videóban. Lepsen korszakalkotó változásokat nem ígér, azt emelte ki, hogy az interoperatibilitásra helyezték a hangsúlyt, s hogy megfeleljenek a következő, az Acid3 teszten is, melynek bevezetését a Web Standards Project a napokban jelentette be.

Lepsen két új eszközt is megemlít: az Activitiest és a WebSlicest. Az Activities a webes szolgáltatások gyors elérését segíti, a WebSlices pedig egy, az RSS-hez hasonló eszköz. Az IE 8-ban átalakították a könyvjelzőket is, most már nem csak weboldalakat lehet elhelyezni itt, hanem csatornákat vagy dokumentumokat is. Beleépítették a szoftverbe ezen kívül az automatikus helyreállás funkciót is. Az adathalászat elleni védelem támogatására phishing-szűrőt tartalmaz majd az új böngésző.

ie 8

Azóta történt

Előzmények