Médiatelefonnal robbantott a Microsoft

Igaznak bizonyultak a jóslatok, a Microsoft tegnap a korábban Pink projektnek nevezett fejlesztését mutatta be: a Kin nevű okostelefon (pontosabban: médiatelefon) két változatát.

A bizonyos területeken nyíltan az iPhone és a Blackberry versenytársának szánt eszköz célközönsége a fiatal tinédzserek, a kamaszok, mutatja ezt mind a készülék megtervezése, mind a hozzá kapcsolódó szolgáltatások kialakítása. A bejelentés szerint a tenyérnyi, négyzetes alakú Kin One, illetve a kissé szélesebb, téglalap alakú Kin Two májustól lesz kapható az Egyesült Államokban, kizárólagos terjesztője és szolgáltatója a Verizon Wireless. A Vodafone Group PLC – a Verizon Wireless társtulajdonosa – várhatóan az ősztől kezdi árusítani a Sharp által gyártott mobilokat az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban. A Microsoft még nem közölte, hogy milyen fogyasztó árat ajánlanak a Kinhez.

kin
Forrás: gizmodo

Az érintőképernyős, de billentyűzetet is tartalmazó telefonokon a Microsoft saját operációs rendszere fut, melyről annyit lehet tudni, hogy a Windows Phone 7 alapelemeire épül. A célközönség igényeire optimalizálták: a koncepció valójában nem okostelefont mutat, ugyanis (egyelőre?) nem lehet a Kinen alkalmazásokat futtatni, nem lehet rá programokat telepíteni. A közösségi oldalak használata az elsődleges cél, ezért jött létre a Kin Loop nevű megoldás, a kezdőképernyő, mely azt biztosítja, hogy a felhasználó folyamatosan frissített kapcsolatban állhasson a Facebook-, a MySpace vagy a Twitter-fiókjával, a Kin Spot pedig megkönnyíti a kommunikációt (e-mail, SMS) és a tartalommegosztást. A Zune-ra épülnek a médialejátszó képességei.

kin
Forrás: gizmodo

Akad azonban néhány hiányosság is, melyek talán átmenetiek: nincs naptáralkalmazás, sem lehetőség az Outlookkal vagy a Google Calendarral történő szinkronizálásra; nem lehet azonnali üzenetküldőt használni; a platform nem képes lejátszani az olyan videókat, mint a YouTube vagy a Hulu tartalmai; nincs hozzá alkalmazáskínálat (App Store); nem lehet képeket vagy videókat feltölteni a Twitterre.

Azóta történt

  • Rekordot döntött a Microsoft is

    A Windows 7 változatlanul jól fogy, de a vállalatok még mindig nem elég élénkek. Hiába a rekord, a piac nem volt elájulva a számoktól.

Előzmények