Élő! A Microsoft webfejlesztőinek előadásai Las Vegasból!

Ma kezdődött, s jelen hír írásának idején is zajlik a Microsoft MIX konferenciája, mely 20-áig tart.

A főleg webes fejlesztésekkel foglalkozó találkozó indító szenzációjának a Microsoft a Silverlight médiaplatform új, 3.0-ás változatának bejelentését szánta. A Silverlight felvállaltan az Adobe hasonló jellegű technológiájának versenytársa kíván lenni, s jól látható az igen komoly erőfeszítés, hogy a redmondi cég e téren is behozza lemaradását.

Erről már megtörtént a bejelentés, s a fejlesztők szerint a Silverlight következő verziója az eddigieknél jelentősen jobb minőségű internetes HD-közvetítéseket kínál, ezzel új eszközöket adva az ilyen típusú netes vállalkozások számára. Mark Quirk, a termékfejlesztésért felelős menedzser azt nyilatkozta a helyszínen, hogy a Silverlight 3 olyan GPU-támogatást valósít meg, mely minden eddiginél jobb minőségű médiamegjelenítést ad a böngészőben a felhasználók számára.

A konferencia előadásait élőben lehet követni a hír megírásának időpontjában is, vagy a Microsoft, vagy pedig a konferencia honlapján. (Esetleg itt, nálunk, ha az olvasó rendelkezik a Silverlight plug-innel.) Emellett az új Silverlight kifejezetten fejlesztőknek szánt tesztverziói is elérhetővé váltak a cég honlapján.

Azóta történt

Előzmények