Megszűnik a Microsoft TechNet

A Microsoft bejelentette, hogy alapítása után 15 esztendővel idén nyáron megszüntetik a TechNet előfizetéses szolgáltatását, mivel számtalan hasonló, szakembereknek, illetve rajongóknak szóló kezdeményezésük működik.

Az online TechNet blog megmarad, valamint az ügyfélszolgálati fórumok is tovább működnek, de 2013. augusztus 31. után már nem lehet új előfizetést létrehozni, maga az előfizetéses rendszer pedig addig működik, amíg érvényesek a jelenlegi szerződések.

Habár az 1998-ban indított előfizetéses szolgáltatás igen modernnek számított a maga idejében és egy évtizeden át biztosan korszakosnak számított a hatása, az extra lehetőségekhez – például aktiváló kulcsokhoz – jutó előfizetők az évek elteltével mind nagyobb számban éltek vissza az információkkal, és a Microsoft hiába próbálkozott fellépni ellenük.

A tájékoztató szerint az új előfizetéseket 2013. szeptember 30-áig aktiválni kell, a Microsoft Certified Trainer-fiókok jövő év március 31-éig biztosítanak szolgáltatásokat.

A TechNet gyakorlatilag mindenkinek szólt, de ha valaki mindenképpen szeretné továbbra is kivételezett helyzetben érezni magát, annak a Microsoft a drágább és elsősorban fejlesztőknek szánt MSDN-előfizetést ajánlja.

Előzmények