A Windows 8-cal együtt indulhat az Xbox Music

A vállalat terveit ismerő forrásokra hivatkozva több szaklap is azt írja, hogy a Microsoft a Windows 8 kiskereskedelmi premierjével egy időben, október 26-án indítja el megújult – az egykori Zune Music Marketplace helyébe lépő – zeneszolgáltatását. A The Verge híradása szerint az Xbox Music fizetős, várhatóan 9,99 dolláros havi előfizetési díjért igénybe vehető, illetve a reklámok megjelenéséért cserébe ingyenes streamet is kínál majd.

Azt a Microsoft már júniusban bejelentette, hogy a mérsékelten sikeres Zune szolgáltatást – és az azt viselő termékek java részét – kidobja, és helyébe a játékkonzolja népszerűségére való tekintettel az Xbox Music márkanevet vezeti be. A vállalat azonban akkor nem árult el részleteket, így a zeneszolgáltatás startjának várható dátumát sem.

Természetesen most sem erősítették meg az október 26-i indulás tervét. A sajtónak küldött válaszában a cég csupán annyit írt: a Windows 8-on, Xbox 360-on és Windows Phone 8 alapú telefonokon működő Xbox Music új élményekkel gazdagítja majd a zenehallgatást, -megosztást és a számok felfedezését.

A The Verge értesülései szerint a kezdetben 30 millió dalból álló katalógust ajánló szolgáltatás része lesz a SkyDrive online tárhely, melyre a felhasználók a saját számaikat is feltölthetik majd, hasonlóan a rivális megoldásokhoz. Az Xbox Music indulására az Xbox dashboardot és a Windows 8 Modern UI felületű multimédiás alkalmazásait is frissíteni fogja a start közeledtével. Állítólag később a szolgáltatás használatához szükséges appok megjelennek majd iOS és Android platformon is.

Várhatóan a multimédiás piactér része lesz majd a filmek, sorozatok kölcsönzését és megvásárlását kínáló, korábban önálló, Xbox Video néven említett szolgáltatás is.

Azóta történt

Előzmények