Most már biztos: a Google be fog lépni a mobilpiacra

Hirdetés

A Google telefonjáról, pontosabban mobiltelefonos szoftverének bevezetéséről továbbra sem lehet pontos részleteket megtudni, ám az információ most már, úgy tűnik, a pletyka státuszból átkerült a meg nem erősített hír kategóriájába.

Több nagy lappal és hírügynökséggel egyetemben a Reuters tegnap bizalmas forrásokra hivatkozva írta meg, hogy a Google tárgyal az Egyesült Államok második legnagyobb mobilszolgáltatójával, a Verizon Communications és a Vodafone Group tulajdonában lévő Verizon Wireless-szel (63,7 millió előfizető – az első az AT&T, de ők az iPhone mellett tették le a garast), hogy a Google szoftverét, illetve egy új, hirdetésorientált üzleti modellt hogyan lehetne sikeresen bevezetni. Ezeket az információkat Denny Strigl, a Verizon vezető tisztségviselője egy befektetői találkozón nem erősítette meg, mindössze annyit mondott, hogy cége több vállalattal, így a Google-lel is tárgyal, ám senkivel sem jutottak még el a megállapodásig. A Cnet elemzői ugyanakkor kételkednek e tárgyalások komolyságában, mivel a korábban, a 700 MHz-es spektrum pályázatán egymással vitába keveredett cégek viszonya megromlott (igaz, a Verizon két hete visszavonta a bíróságra benyújtott keresetet, de tagadják, hogy ennek köze volna a tárgyalásokhoz), emellett kétséges az is, hogy a hírek szerint nyitott Google-platformot a technológiáit szigorúan védő Verizon vajon elfogadná-e.

Nem sokkal korábban a Wall Street Journal, szintén bizalmas forrásokra hivatkozva, felröppentette azt a hírt, hogy a Google tárgyal a France Telecomhoz tartozó Orange-zsal is (s 2008 közepéig piacra kerül a két cég közös terméke), ám ezt a francia cég vezetői tegnap tagadták. Ugyanakkor meg nem erősített információk szerint mind a T-Mobile USA, mind a Sprint Nextel számításba jöhet mint lehetséges partner.

Szintén a Journal hírében szellőztették meg azt is, hogy a Google komplett szolgáltatása tartalmazza majd a cég legnépszerűbb alkalmazásait, így például a Google Mapset, a YouTube-ot és a Gmailt is, emellett azt is megpendítették, hogy a Google szoftvere nyitott lesz a külső fejlesztők előtt.

Valami van, az bizonyos, s valószínűleg most már heteken belül azt is megtudjuk, hogy mi.

Azóta történt

Előzmények