Leállt az MTV kísérleti HD-adása a MinDig TV platformon

Az Antenna Hungária (AH) közleményben jelentette be, hogy ma éjfélkor lezárja az m1 és m2 csatorna kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon. Az AH az MTV kedvező döntését várja arról, hogy szerződött partnerként csatlakozik-e a platformhoz.

A közlemény szerint a kísérleti sugárzás sikeres végrehajtásának köszönhetően a Magyar Televízió és az Antenna Hungária közötti egyeztetések pozitívan zárultak. Az AH-hoz az MTV vezetősége részéről ezt követően nem érkezett további ellenvetés, illetve az Antenna Hungária nem tud további, a szerződéssel kapcsolatos megválaszolatlan kérdésről.

A magyar állam szándéka szerint – ahogy azt a digitális átállásról szóló törvényben is megfogalmazták – az összes közszolgálati televízió- és rádióprogramnak meg kell jelennie a DVB-T platformon a digitális televíziós tender győztese és az NHH között létrejött hatósági szerződésben rögzített kondícióknak megfelelően. Az m1 és m2 programok HD minőségben újra felkerülhetnek a platformra, ha aláírják a digitális terjesztésre vonatkozó szerződést.

Habár az AH nyilatkozata bizakodó, ám nem volt ajánlat az MTV HD-tenderén, így teljességgel bizonytalan az új technológia jövője az új székház kapcsán is komoly gondokkal küzdő állami televíziónál.

Azóta történt

Előzmények