Könnyű célpontok a német cégek a zsarolóknak

A jelentések szerint a német cégeknek és önkormányzatoknak sokkal többet kellene költeni a zsarolóvírusokkal szembeni védekezésre.

A BSI tájékoztatása szerint a német cégeknek (főleg a kisebbeknek) és önkormányzatoknak sokkal több pénzt kellene fordítaniuk a kiberbiztonságra, ugyanis könnyű célpontnak tartják őket a zsarolóvírusokkal támadó bűnözők, és egyre többször utaznak kifejezetten rájuk a szervezett hackerbűnözők.

Az éves BSI-jelentés szerint havonta átlagosan 2 zsarolótámadást szenved el egy önkormányzat vagy helyi cég, 68 cég elleni támadás volt sikeres. Annak ellenére, hogy tavaly 7,8 milliárd eurót költöttek kiberbiztonságra.

Tavaly a BSI szerint 203 milliárd eurót veszítettek a német cégek kibertámadások miatt, így sürgős lépésekre van szükség, akkor is, ha egyesek akadálynak látják ezeket működés szempontjából. A BSI szerint a kiberbűnözők között is nagy a verseny, és a legkönnyebb célpontokra előszeretettel utaznak: ezek pedig a kkv-k és az önkormányzatok. Naponta 68 új szoftveres sérülékenységet regisztrálnak.

Azóta történt

Előzmények