Netkávézót nyitott gamereknek a T-Online

A T-Online Magyarország és a cseh ProGamers a budapesti Mammut bevásárlóközpontban megnyitotta a hazai számítógép- és konzoljátékosok legnagyobb klubját T-Online PG Cyber Café néven. A kezdeményezés Csehországból indult, ahol már hét hasonló, online játékra specializálódott internetkávézó működik sikeresen.

A számítógépes játékosok közössége hazánkban is folyamatosan bővül. Körükben egyre népszerűbbek azok az online játékok, amelyeket az interneten keresztül egyszerre többen játszhatnak. A ProGamers számára ezért fontos a gyors, széles sávú internetkapcsolat, amelyet a most megnyílt teremben a T-Online biztosít.

A hasonló játéktermek helyszínének megválasztásakor fontos szerepet játszik a nagy mozik közelsége, mert így az intézmények szorosan együtt dolgozhatnak. Ennek egyik példája, hogy a T-Online PG Cyber Café tervei között az országos bajnokság döntőinek megrendezése is szerepel, ahol a játékosok és a nézők a mozivászonra kivetítve követhetik nyomon a versenyt. A klubhálózat a jövőben országos vándorkupákat szervez általános és középiskolások számára, melyeken a szórakoztatás mellett oktatási szempontok is érvényesülnek.

A látogatók a 160 négyzetméteres helyiségben 80 számítógépet használhatnak. Az interneten keresztüli akadálymentes játékot a T-Online által biztosított 10 Mbps-es szimmetrikus optikai csatlakozás teremti meg. Kezdetben több mint 60 játék várja a közönséget, de ez a szám a legújabb programok megjelenésével folyamatosan bővül – ígérik az üzemeltetők. A Cyber Caféban játékkonzolokkal is játszhatnak az érdeklődők.

A cégek további hazai játékklubok nyitását is tervezik, első lépésben Budapesten, majd az ország további nagyvárosaiban.

Azóta történt

Előzmények