Nyerő a Sybase adatbázisszervere Linux alatt

Meggyőző eredménnyel szerezte meg az aranyérmet a LinuxWorld magazin szavazásán a legjobb adatbázis kategóriában a Sybase Adaptive Server Enterprise 15. A MySQL-t és a PostgreSQL-t megelőzve választották a legjobb adatbázisnak Linux operációs rendszer alá a – versenytársaihoz hasonlóan ingyenes – Sybase Adaptive Server Enterprise 15-öt a magazin olvasói. A Sybase ASE 15 a voksok közel felét (745-öt) szerezte meg, szemben a MySQL-re adott 566 és a bronzérmes PostgreSQL által begyűjtött 220 szavazattal.

A Sybase ASE már 1999 óta elérhető Linux operációs rendszer alá. A 2004-ben bejelentett ASE Express Edition egy teljesen ingyenes alternatívát jelentett a nyílt forráskódú rendszerek iránt elkötelezett – akár üzleti – felhasználóknak. Mivel az ingyenes Express Edition is mindössze annyi megkötéssel él, hogy csupán egy CPU-t használ, valamint maximálisan 5 GB-os adatbázisméretet és 2 GB rendszermemóriát támogat, még mindig jól alkalmazható marad kisebb üzleti vállalkozások számára is, miközben a Linuxnak köszönhetően verhetetlen TCO-t garantál.

A Sybase az ASE ingyenes verziójához is kínál teljes körű terméktámogatást. A Sybase Adaptive Server Enterprise különböző változatairól a www.sybase.hu honlapon részletesen lehet tájékozódni – és magától értetődően ki is próbálható a termék.

Azóta történt

Előzmények