Ölt a robbanó mobiltelefon

A hatóságok azt gyanítják, hogy mobiltelefonja akkumulátorának robbanása okozta annak a dél-koreai férfinek a halálát, akit munkahelyén, egy kőbányában tegnap holtan találtak. A munkást kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A hírügynökségi beszámolók szerint a mellkasán égési sérülések voltak, több bordája eltörött és belső vérzése is volt. „Amikor behozták, a megolvadt mobiltelefon az inge bal zsebébe volt ragadva. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a telefon robbanása okozta a halálát” – mondta a férfit megvizsgáló orvos a Reuters-nek. A rendőrség most vizsgálja, hogy valóban egy hibás akkumulátor okolható-e a halálos kimenetelű balesetért.

A férfit egy markólógép mellett fekve találták meg a bányában. Az egyik szemtanú elmondta, hogy amikor odaért, a munkás a földön feküdt, a telefonja pedig még égett. A készüléket az LG Electronics gyártotta. A vállalat szóvivője megerősítette, hogy valóban egy általuk gyártott telefonról van szó, de egyben hangsúlyozta: az, hogy egy akkumulátor robbanása megöljön egy embert, gyakorlatilag lehetetlen.

Brazíliában tavaly tavasszal számos mobilrobbanásos eset történt, de azok egyike sem volt halálos kimenetelű, az áldozatok többnyire égési sérülésekkel megúszták. Az akkor hírbe hozott Motorola szerint az ilyen baleseteket az olcsó, gyenge minőségű akkumulátorok okozzák.

Azóta történt

Előzmények