Web3-as életre készül az Opera kriptoböngésző

Nyolc blokklánc támogatását jelentette be a napokban az Opera, a fejlesztők a jövőre készülnek a Web3 fellendülése kapcsán.

Egy ideje már nem titok, hogy a szebb napokat megélt Opera böngésző fejlesztői úgy vélik, a Web3 lehet a kulcsa annak, hogy előnyhöz (vagy legalább figyelemhez) jussanak a riválisokkal szemben.

Az Opera a napokban nyolc blokklánc támogatását jelentette be, ezek a következők: IXO, Nervos DAO, StarkEx, Ronin, Celo, BTC, Polygon és Solana. Ezzel kibővült a kompatibilis DAppok, vagyis decentralizált appok kompatibilitási listája is, ideértve a metaverzumhoz vagy játékokhoz kapcsolódó megoldásokat is.

Az új funkciók keretében hozzáférést biztosítanak olyan szolgáltatásokhoz is, mint a StarkEx-alapú DiversiFi kriptotőzsde, de ezen felül állítják, hogy felkészültek a Web3-as jövőre is, méghozzá karbonsemleges és alacsony díjakat ígérő környezetben (célozva a Polygonra).

A fejlesztők szerint az Opera kriptoböngésző a világ első Web3-as böngészője. Elérhető már Androidon is, az iOS-es változatra még várni kell.

Előzmények