Pedofilhálózatot számolt fel a spanyol rendőrség

Hatvanhat embert tartóztatott le a spanyol rendőrség egy nagyszabású akció során, melynek keretében egy kiterjedt, pedofil tartalmakat terjesztő hálózatot számoltak fel.

Az Interpol által koordinált nyomozás végén a letartóztatottak – köztük számos magas képzettségű értelmiségi, ügyvédek, orvosok, tanárok – gépein összesen 48 millió darab képet és videót foglaltak le. A vizsgálat a rajtaütés után is nagy erővel folyik, például azt is tisztázni kell, hogy „csak” terjesztők akadtak a hálóba, vagy pedig a e hatvanhat ember aktív részese is volt bizonyos felvételek elkészítésének.

A spanyol rendőrök német kollégáiktól kapták szeptemberben a fülest, amikor kiderült, hogy bizonyos német fórumokról a pedofil szálak spanyol személyekhez vezetnek el. A hatóságok ezek után elkezdték megfigyelni a letöltéseket is, s ennek következtében jelenleg 85 ember van őrizetben. A razzia során – melynek nagyságrendjét mutatja, hogy Spanyolország 57 tartománya közül 47-ben 300 ügynök végezte a nyomozást – született meg az eddigi, e területen legnagyobb egyéni fogás is: az egyik letartóztatottnak oly sok pedofil témájú anyaga volt, hogy 21 merevlemezre (ezek nagyságát nem tárgyalják a híradások) volt szüksége ezek tárolásához.

Azóta történt