Rengeteg a hiba a Firefox 3-ban

Hirdetés

Rengeteg a hiba a Firefox böngésző következő nagy kiadásának, a Gran Paradiso néven fejlesztett 3-asnak korai tesztváltozataiban. „Most 700 akadályként megjelölt hibát tartunk nyilván. Ez túl sok” – áll a Mozilla e heti fejlesztői ülésének jegyzőkönyvében. Ahogy az a TechWorld beszámolójából kiderül: a cég ezért most arra kérte a fejlesztőket, hogy állítsák fontossági sorrendbe a bugokat a hamarosan elkészülő első bétahoz, hogy a legfontosabbakat ki tudják javítani. Akadálynak (blocker) azokat a hibákat minősítik, amelyek elég komolyak ahhoz, hogy indokolják egy kiadását késleltetését.

A terv az, hogy a blockerek körülbelül 10 százalékát javítják ki az első, majd újabb 10 százalékát a második bétában. Ez azt jelenti – áll a jegyzőkönyvben –, hogy „a körülbelül 700, jelenleg akadálynak jelölt hiba nagyjából 80 százaléka nem lesz javítva a Firefox 3-ban. Reméljük, hogy a legfontosabb blockerek többszöri meghegesztésével eljutunk oda, hogy a nem kell majd szégyenkeznünk a kiadás minősége miatt. De ha mégis, akkor még beszúrhatunk egy vagy két béta-fázist.” A biztonsági sebezhetőségek a válogatás során abszolút prioritást élveznek.

A nyáron a Mozilla még úgy tervezte, hogy a Firefox 3 első bétája július végén jelenik meg, a második szeptemberben és a végleges változat valamikor decemberben. Ma már viszont biztos, hogy a final nem készül el az idén, de talán a második béta kiadása belefér még az évből hátralévő másfél hónapba. Az első béta napokon belül megjelenhet.

Azóta történt

Előzmények