Rövidesen megjelenik a Firefox 3 bétája

Már nincs messze a Firefox 3 első bétájának kiadása – ez derül ki a böngésző egyik fejlesztőjének blogjából. Az első nyilvános tesztváltozat azonban már most is jó néhány hónapos csúszásban van az eredeti ütemtervhez képest, így nagyon valószínű, hogy a program végleges verziója csak jövőre jelenik meg.

„Most, hogy a Firefox 3 Beta 1 már itt kopogtat (a kiadásra jelölt változat jön nemsokára!), ideje arra koncentrálni, hogy mi kell egy olyan végleges verzióhoz, amelyre büszkék lehetünk, és amelyet örömmel ajánlunk majd a barátainknak, a családunknak és a világnak” – kezdte tegnapi, a prioritásokat felsoroló bejegyzését Mike Beltzner, a felhasználói felület designere. Az első béta közeli megjelenésére utal a böngésző minőségének ellenőrzéséért felelős team felhívása is, amelyben önkénteseket toboroztak péntekre, a Beta 1 kiadásra jelölt változatának végső teszteléséhez – általában a kiadásra ilyenkor néhány napon belül sor kerül.

A nyáron a Mozilla Corporation még úgy tervezte, hogy a Firefox 3 első bétája július végén jelenik meg, a második szeptemberben és a végleges változat valamikor decemberben. Akkor azonban még hat alfa-verzióval számoltak csupán, most viszont a fejlesztők már nyolcnál járnak. Mindennek fényében szinte biztos, hogy a final nem készül el az idén, de talán a második béta kiadása belefér még az évből hátralévő két hónapba.

Azóta történt

Előzmények