Saját közösségi oldal készítése percek alatt!


A Netscape egyik alapítója, Marc Andreessen a MySpace és a Facebook sikerén felbuzdulva új vállalkozása, a Ning keretében a közösségi oldalak megszállottjainak kínál új lehetőséget: egy instant közösségi oldal készítésére alkalmas szolgáltatást.

A két éve működő cég tegnap indította el a Ninget, ahol a felhasználók számtalan lehetőséget kapnak arra, hogy testre szabott professzionális közösségi oldalakat működtessenek. Megválaszthatják az oldal tematikáját, kijelölhetik a várhatóan csatlakozók körét, s a működtetéshez a szolgáltató a web legújabb eszközeit kínálja: online videókat lehet feltölteni nézni, képtárakat lehet létrehozni, zenét lehet hallgatni, blogokat lehet vezetni. Számtalan lehetőség van arra is, hogy a felhasználók kedvük szerint való profilokat alakítsanak ki. A Ningen létrehozott oldalak kívánság szerint lehetnek zártkörűek vagy nyilvánosak, egyetlen kikötés van: a célzott hirdetések jogát az üzemeltető vállalat fenntartja magának. Ugyanakkor a felhasználók bizonyos havidíj ellenében kibérelhetik ezt a jogot, s akkor a saját oldalaikon közzétehetnek hirdetéseket.


„Más közösségi oldalak arra kérnek fel, hogy csatlakozz az ő világukhoz. Mi megadjuk a lehetőséget a felhasználóknak, hogy megteremtsék a sajátjukat” – nyilatkozta Gina Bianchini, a Ning vezetője, aki Andreessen együtt alapította a Ninget.


A Ning azt az egyre növekvő igény igyekszik kiszolgálni, mely szerint a felhasználók mind nagyobb számban igénylik a webes megjelenéseik esetében az önálló arculatkialakítást, s a szolgáltatóktól ma már azt várják el, hogy ne zárt kereteket biztosítsanak, hanem lehetőségeket adjanak a kezükbe. Gina Bianchini ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy folyamatosan új eszközöket nyújtanak majd a felhasználóknak, reményeik szerint kéthetenkénti frissítéssel (az indulás utáni legközelebbi frissítés valószínűleg a határidőnapló vagy az e-kereskedelemhez szükséges eszköz lesz), s ezeket egyszerűen, a fogd-és-vidd technikával lehet majd beilleszteni az egyéni oldalakba.

Azóta történt

Előzmények