A tűzálló dobozzal padlóra küldték a Samsungot

Sokkal inkább a Monty Python egy jelenetére, mint valós gazdasági eseményekre emlékeztet, ami a robbanós készülékek körül folyik.

Frissítés: a hír végén korábban feltett kérdés okafogyottá vált, mivel a visszaküldési útmutató utolsó kérdésére adott válaszból azóta kiderült, majd a vállalat ezt közleményben is megerősítette, és ezek szerint a biztonságos szállítást garantáló készletet valóban kiküldi a Samsung. A közlemény szerint ez azokat érinti, akik a weboldalon vásárolták a készüléket, alkalmazását pedig az amerikai előírások követelik meg, mivel a lítiumion akkumulátor veszélyes terméknek minősül.

A Samsung egyik csúcstermékének, a Galaxy Note 7-nek a botrányáról profiljából adódóan társlapunk, a Mobilarena számolt be folyamatosan, így az eseményekből esetleg kimaradt olvasóinkat oda irányítanánk, de az igazán mára nagy lángra lobbant tűz olyasmit is hozott magával, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Samsung - doboz
[+]

Mára vált világossá, hogy a Samsung megadta magát, egyrészt leállították a modell gyártását, másrészt teljes körű cserét és visszatérítést ajánlottak ügyfeleiknek (közben a végletekig feldühödött befektetők által támadva elismerték, hogy a fiaskó több mint kétmilliárd dollárjába kerül a vállalatnak – és ez csak a nyereség csökkenése, ennél valószínűleg nagyságrenddel nagyobb a valódi kár).

Ám az egy tegnapi YouTube-videóból derült ki, hogy a pr-csapat valami falrengetővel állt elő: az XDA Developers arról számolt be saját tapasztalat alapján, hogy az érintett ügyfeleknek küldenek egy tűzálló dobozt és egy védőkesztyűt, pontos utasításokkal, hogy abban adják vissza a kockázatos működésű készüléket.

Két eset lehetséges:

  • a szinte az összes tech portál által átvett videó és tudósítás valódi – ez azt jelenti, hogy az eddig sem fényesen teljesítő kommunikációs csapat a végére még elkövetett egy harakirit is
  • a híradás és a videó kamu, provokáció – ez viszont egy gyilkos tőrdöfés a Samsungnak a botrány kirobbanása óta folytatott viselkedése megtorlásaként. És mivel a nevetségesség öl, ennek a kára sokkal több lesz, mint kétmilliárd dollár

Azóta történt

Előzmények